Get your own Digital Clock

Sunday, August 23, 2009

Ariey pertamew pOcew 21 august ’09 ~Sabtu~

Hurm,ari ni 1st day aku pocer...best bangat coz leh bukak pocer ngan family tau...ari ni jew leiyh bukak ngan family coz ecok da nak balik kampus....hukhukhuk...ari ni mak buat nasi beriani...best bangat...n pencuci mulut lak agar merah n hijau...dan lagi ssatu...puding gula hangus...kepada cume,Izzah ucapkan “CAMAT BERBUKA POCER TAU” (~.^)

pOcew pOcew pOcew 20 August ’09~Jumaat~

Yeepee...tadi aku da dgar penyimpan mohor besar di-raja ke ape ntah name dye da ckap yang ecok pocer...yea yea...hehehehe...cewonoknyew....sO,aku ucapkan pada cume “SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK” pada suma umat Islam yang akan berpocer nanti...yang tak pocer xmo ucap pown..huhuhuhu....

Kisah Miss T & Mr. S

Hola,arini aku nop cite pasa kisah Miss T lagi... Sewonoknyw Miss T skunk coz dye da ade teman bawu iaitu ex-tinior Miss T,Mr. S......Mr. S ni baek tau...ntah nape sejak akhir2 ni ade jew yg datang lam idup Miss T...tapi Miss T bersyukur cz ade je teman ...mklmla klau dulu teman xdop pon xpe coz insan yg istimewa sentiasa ada dicici..

<17 August ‘09> Kelakar Bangattttt.....

Cuti satu minggu ni aku xtahu nop buat pew...so aku pown kije la kat kdai makan sblh umoh ni...lame tol dop kije...last aku kije pown mse sem break ari 2...tapi yg pasti aku masih ingt mcm mna nop wak air,n still ingt semua harga makanan n minuman...huhuhu...tapi yg klakaunyew mlm 2,ade 5 budak poli mari kda 2...aku pown pgri la amik order...diorang nop mkn nasi lemak...2 org nop nasi lemak biasa,2 org nop mkn nasi lemok telur mata dan sorang lagi nop nasi lemak telur rebus... masa dye sebut telur rebus 2,dye suka2 n gelak2...asal lak ek...??? aku mcm pelik gak,nape dye nop telur rebus...tapi aku xtnya pown...hehehehe...lpas makanan n miniman da di antau,aku,nor n kak sah pown duk borak2...aku cite la kat diorang...kak pon oyak...patutla dye gelak2 sbb dalam nasi lemak mmg ltak telur rebus pown...maknanya dye no nasi lemak biasa la...saje jew buat konpius kan aku...hahahaha...sebel...kak n nor gelak kan aku gop...aku tertipu...izzah tertipu lassss..hahaha...

I WANT A GUY

Who would mowe the hair away from my eyes and then kiss me. Hold my hand in the line at the mall and make all the girls jeleous. Someone who would sing to me at random moments and in the mowning when i wake up. A boy who would me sleep on their chest. A boy who would get mad at someone if they call me ugly or was mean to me. i want someone who would call me 3 times a day if he went away. Someone who would let me gossip to him and would just smile and agree with everything i said. He would throw stuffed animals at me when i acted dumb and then kiss me a million times. Someone who would make fun of me just to make me laugh. He would take me to the park and put his hands around my waist and give me big bear hugs all the times. He would tell all his friends about me and smile when h did it. And we’d make out in the pouring rain. He would never be afraid to say “I Love U” in front of his friends, and we’d argue about silly things then make up. I want a boy that would kiss me at midnight on New Years and Count Stars with me. who would stay at home with me on Friday night just to help me make dinner & watch movies together under the same blanket. Someone who would tell me i’m beautiful not too often. Who would me laugh like no one else could. But mostly, i want someone who would be my best friend and would never break my heart.Last but not least, Someone who can give me 48 hours a day...

13 August ’09-_-Abis Sudah_-_

Abis la sudah minggu sukan fakulti aka MASKIT...hehehehe...ari ni aku da ade kat umoh...aku balik mlm semlm ngan jina,efa n bel...aku naek bas skali ngan efa n jina...cuti seminggu..yepee...UDM pon da cuti...kna H1n1...cuti skali ngan cuti midsem la ni...seronoknye ley balik...ley spend time lame sket ngan tok tercyg...hehehehe...EPY OLIDAY cume...

12 August ’09 -_-Futsal Tournament-_-


Kaki aku da semakin ok...rase nak ajeew aku maen futsal...tapi ape kan daye,aku da cbe blari,tapi xley...sebel...aku pergi sbg reserved je la...hahahaha...aku bagu smngat je la kat diorang...kbtln msa ktrng nk g 2,ujan lbat siot...tapi kitorang g gak...bila ujan da reda,match dmulakan...masa 2 team ade 2 jew...team kitorang ngan team sains Komp sem 3...so,kira final trus r ni...hehehehe..klakau tol...separuh masa pertama 0-0...separuh masa ke-2 pown sama gak...so penalti la jawabnyew...berdebau gak...tapi akhirnya team kitorang juara dgn 1-0,0-0,1-1,0-1,0-...rasanye la...da lpa...team kitorang Linda n Jina yang dapat membolosi pintu gol...dan yang jadi golkeeper adalah Linda jugek...makaseh bebanyak kat suma yang terlibat...korang mmg best r... pas abis men futsal kan,kitorang xblik trus...sempat agi tngok budak laki maen...best tol...hahahaha...aku n da geng ciap bgi sokongan agi...nop nop kat Cik Kam yg encem tu...hehehehe...ari ni mmg btol2 epy la...mmg tak sangka r...skrng kitorang da buktikan pada boy klas kitorang yg kitorang pown panda men futsal gak...tngok kaki r beb...hehehehe...tapikan aku mmg nak puji r boy fakulti kitorang men...jauh panggang dari api klu nop dbndngkan ngan gurl men...diorang men laju gilew...huhuhu...

Kisah Miss T & Miss A

Ha...ni plop kisoh pasa Miss T ngan Mr A...skrng ni Mr A ade prob ngan gf dye...fmly gf dye xleh time Mr A ni...adoyai...mcm2 prob r...fening2...huhuhu...Mr A ni perlukan teman tk tenangkan jiwa dye yg berserabut 2...so,skrng hari2 Mr A ni msg ngan Miss T...kdng2 bercerita gak prob dye ngan gf dye...hurm,kesian gak kat mr A kan...tapikan patut kew Miss T msg ngan Mr A msg sokmo...???mcm mne klu gf Mr A tahu...???adusss...

11 August ‘09-_-Netball Tournament-_-

Pas abis match tue,aku pinjam bola ngan boy sains komp nak training men futsal la katekan...hahahaha...tkowt gok wesss..sblm ni sepak bola pown dp penoh,tetibe esok nak tanding...hahahaha...pro gilew...kitorang pown maen r...time 2 kan,aku nak amik bola dari kawan aku...xsempat nak amik,dye nak sepak bola 2...kaki dye terkena lutut aku...mak aiyh...sakit siot...rasa cam nak patah jew time 2...ase cm xley nak jln...trus aku pnggil geng2 aku...diorang pon papah aku duk kat kerusi n epul pi amik spray...diorang pon sembur ape ntah kat kaki aku...pas 2 rasa lega skit r...time 2 ase cm nak nangis pon ade...xpown da nangis sket...tkot tol,bahaya ugop ek men futsal ni...kna berhati2 la...time kasih kat korang yang da sudi tlng aku yg dalam kesusahan ni...korang mmg cm WONDERPETS r...hehehehe....insyaalah,aku akan blas jasa korang...aku akan tolong korang balik bila korang ssh...cewah..iye xni.....???hahahaha...hrap g2 la kan...

Kisah Miss T & Mr. Z

Gane nop cite ek...hurm,kisah bermula begini...hehehehe...Miss T n Mr. H pernah bercinta tau...tapi cinta diorang tak kekal...da putus di tengah jln,bkn tepi sugai tau...hehehehe...xdop jodoh la ktekan...kesian kan...mungkin ugop ade hikmah di sebalik suma yg terjadi ni...mngkin Tuhan nak bgi yg lagi bgs dari dye kowt...skrng Mr. Z ni hadir balik lam idup Miss T...dulu diorang da berhubung,tapi tetibe syp bila Miss I tuka no baru...Mr. Z ni baek orgnya,smpai skrg dye msh menaruh hati pada Miss T...tapikan Miss T xleh terima Mr. Z ni lebih dari kawan...walau dye baek mcm mna sekalipun,dye ttp xleh time...dye da cba utk blajau mencinta Mr. Z ni...tapi xleh jugak...cinta lahir dari hati...xley dipaksa kan...salah satu sebab nape miss T xley time Mr. Z ni adalah sebab Mr. Z mcm skema skit gaya dye...serius...Miss T ni jns yg suka boy yg gila2 skit prangai dye...gila2 tapi serius...

Monday, August 10, 2009

SaYa SuKa PaKwE SaYeW...

Saya suka tengok jari pakwe saya...Cantik betul... Sungguh!...Sampai takut nak pegang...Bukan takut patah...Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other...Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya sedih tengok pakwe saya...Tak tido, tak makan rindu kat saya...Saya pun macam tu jugak,Ada problem yang sama..Die tanya apa ubatnya?Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...Semog­a lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok pakwe saya...Selalu pesan macam-macam kat saya..."Makan, minum, drive elok-elok tau..Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu...Die tak kata satu aper pun...Berdosanye saya....

Kesimpulanny­a saya memang sayang dia...Nak jumper die giler forever...Yang forever punye forever...Di dunia dan akhirat terutamanya,Janji nak share heaven sama-sama...Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,Dosa sendiri pun infiniti...Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...Semoga kami menginsafi diri...Ya Allah ampunkanlah kami....Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


P/S­ - andai anda seorang lelaki muslim...Mes­ti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu...Then kalu anda seorang muslimah...Apa kata tanamkan dalam hati camtu...Cinta tu anugerah Allah...Pandai-panda­i la kita menjaga nikmat...Allah itu ye...Semoga saya pun ambik iktibar gak...Wassalam...

Sunday, August 9, 2009

BeRmUlAnYa MiNgGu SuKaN FaKuLtI (MASKIT) <09 AuGust '09-12 AuGuSt '09>

Semalam bermula la minggu sukan kat fakulti aku...gane la sem ni team pompuan multech nak men suma sukan...hahahaha...kitorang masok badminton<09>,netball<11> n futsal<12>...semalam aku,jina n bazlin jew yg men badminton tok team multech...yang len xmo...ni kra 1st time aku msok badminton match ni...takowt sgt lorh...terketar2 tangan...2 de rama ngak owg...klu la owg rma dop thu r...korang nak thu x,aku dapat g semi final..yuhuu..xsangka gak...hahahaha...tapi yg sedih bangat...aku dapat no 4...kan best lau dapat no 3...tapi kan,klu korang nengok budak2 laki fakulti kitorang men mmg best r...diorang smash...???fuh,mmg kuat r...best siot nengoknyew...tapi yg pasti,aku mmg xwape panda smash2 nisss....huhuhu...ptg ni lau jadi,aku n da geng nak g training men futsal...hehehe...

MaLu...MaLu...MaLu...

Ni cite yang kelmarin dulu punya...citenye bermula selepas aku sampai ke MBKT...perjalanan dari Dungun yang mengambil masa kira2 4/3 jam..huhuhu...turun jew dari bas,aku terus memulakan perjalanan menuju ke Masjid Putih untuk mendapatkan van tok pulang ke KUSZA aka UDM...asyik sangat aku melayangkan kaki aku menuju ke destinasi,tetiba kaki aku "terpeleok"...adusss...bapak malu do...aku slumber jew...bapak yang malu...huhuhu...malu 2 xpyh oyak r...tebal muka aku ni asenyew...agak2 nye la kan,lagi tebal muka aku dari kamus dewan 2...aku xde r glbah sgt,just truskan perjalanan mcm biase je r...hahahaha..tak tau r ade org nengok ke dop...lantak r...ape yg aku pikir skrng adalah nok cepat sampai ke destinasi yang dituju...

p/s:hati2 semasa berjalan...nengok bawah,nengok depan,nengok bawah...huhuhu...bukan di jalan raya jew kena hati2 tau...jgn jadi cam aku nisss...malu...malu...malu...=(

Wednesday, August 5, 2009

MaLaM YaNg MeMaLuKaN...=(

Camat pagie....adoyai...korang nak thu dop..malam mareng aku g men badminton nagn jina,efa n housmate baru diorang,rabiatul kat gym...mmg best r coz lame doss dop m en kan...mmg peluh gilew r...beser bila mlm kitorang men mmg xdop org....last2 mlm ni ade set staf laki g men ping pong...aku ingt diorang dop care ke kitorang...bila nok blik jew,tetibe jew dye panggil...nop thu dop ye oyak gapo...???ye oyak,len kali klunok mari men cni tlng pka baju lengan pnjng...adussss....malu wesss...tebal muko sero...aku oyak,ok jew la...hehehehe....dok ingat plop nok oyak...selamat menyambut nisfu syaaban..hehehehe...

Sunday, August 2, 2009

Zasssss...(~.^)

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Apa khabar korang suma...??Ada ke yang kena kuarantin sebab virus influenza H1N1…??harap2 korang suma oklah ye…Tetapi kenalah selalu berhati-hati…kalau demam 2 cpt2 la g klinik jumpa doctor n wak pemeriksaan…Jangan tunggu lama2 baru nop g klinik..nanti kalau dah melarat sape yg susah…??Korang gak yg susah nanti…

Apakah pegertian merdek bagi korang..??Janganlah asyik sebut merdeka tp x tau makna apa…Merdeka Negara kita ni berait rapat dgn sejarah tanahair.rajin2lah selak buku sejarah…Kat internet pun bnyk rujukan pasal Negara kita ni…Jgnlah bila buka internet asyik myspace, friendster & facebook ajew…Sambil2 tu google la pasal ngra kita ni…Err…sebenarnya izzah pown x tau sgt pasal negara asal Izzah nie…hehehe…

“SELAMAT HARI MERDEKA” yang bakal menjelang tiba pada 31 August 2009 ni k…

Related Posts with Thumbnails