Get your own Digital Clock

Saturday, October 31, 2009

Aku maKin cHuBby...(~.^)

waAaAaAaAa...

miNggu lePas aku aDe upLod gaMbau kat TagGed...

bnYk la juGal coz da laMe xUplOad gambAu laTestkan...

huRm,teTiba aKu daPat mSg daRi Mr. A...dYe caKap...

"IZZAH,**** DA COMMENT PIC IZZAH...IZZAH MAKIN CHUBBY TAU...”

hUkhUkhUk...mmg bTol aPe Mr. A ckp 2...

mCm mna niE...buKan Mr. A jEw yang cKp...

aDe jGak la yang laEn laGi cKp...=(

i’m reAlLy miSs mY sOn (ShiRo)...

wiNdunYew kaT baBy Ku yaNg soWang 2...s

Kunk aKu kAt kaMpung,thAt’s wHy aKu wIndu kaT dye...a

Ku xbaWak aLek pOwn cOz keJap je kAn baLik...

aku minTak raZis (My cLasSmaTe) toLong jaGakAn BabY aKu 2

cOz aKu raSa dYe leY jaGa nGan baEk...dYe kAn suKa meNde yaNg cuTe2...

naK miNtak gUrlz cLass aKu da xleY cOZ suMe aLek...

beEla pLop (ruMet aKu) laU jaDi naK aLek maRang...

huRm,aku nak uCapkan maKasEh kaT raZis...

hOpefulLy dye aKan jaGa moShi-mOsHi nGan baEk2...

DugAan puLanG ke kaMpung...

huRm,aRi seLasa miNggu lePas aku baLik duNgun cOz cuTi stuDy wEek...ape yaNg maLangnYew daRi koL 4 saMpai koL 6 xDe powN baS yaNg nak g MBKT.. waAaAa...naK haRapkaN van,laGilah...sUme xMo antau g MBKT...aKu poWn terpaksa kOl Kak RoS “my FuTure SisTer in LaW”...dYe poWn cKp nAk daTang amik aku n tHen anTau kat MBKT...naSik baEk...nGah aKu tuNgGu bAs kat buS sTop kat dpn paGor UDM teTibe akU nmPk ex-leCturEr aku, Mr. P...aKu pEAce rRr...teTibe aDe 1 paNggiLan maSok...hP aku kan wOsak,suMe no iLang...jaDi aku xtHu la saPe yaNg kOl...teTibe kDnGarn sOre laKi tnYa aku buAt aPe kat buS sTop...aKu taNya rRr dYe lam naDa maRah saPe dYe ni...dyE tNya aku baLik “AWAK NI BUKAN IZZAH KE” aku mengiYakan jeLa,then dye cKp...“NI CIK **** LA”...oWh,aKu cKpla tnGgu baS nak g MBKT nAk baLik duNgun...Mr. P poWn cKp laGI...“SIAN KAT AWAK,BIAR SAYA PATAH BALIK LA”...wa baEknyew ex-leCturer aku niE...taPi da kAk rOs cKp nak dTng aMik,aKu terPakSa toLak la peLawaAn dyE...ceDih gAk...muAhAhAhA...koL 6 lbh2 kAk rOs saMpai...kEreTanYe melUncuR laJu di aTas jLn raYa menuJu MBKT dnGn haRapan bAs ke duNgun maSoh aDe lg... saMpai je saNa bAs da xDe...aLamaKnyew aKu keNa baLik nek baS eKsPreSs...kAk rOs cKp “JA,KITA BALIK UMAH KAK ROS DULU LA EK”...aKu oTew je...pAs mNdi n soLat kAk rOs aJak aKu g maKan duLu...muLa2 kaMi nak maKan kat kedai UNCLE CHUA taPi raMai sGt owaNg,taKowt xseMpat,so kAk deCiDe maKan kat SECRET RECEIPI jeLah...kAk rOs cKp kaN,“JA CKP JE NAK MAKAN PE K"...aKu poWn pe laGi,aku orDer la...aKu oRder “CHOCOLATE ICED BLENDED”, “CURRY SEAFOOD LAKSA” n 1 sLice “INDULGENCE CAKE”...bEst tOl,taPi yaNg ceDihnYew cuRry seAfood laKsa 2 aku maKan sKit je cOz paNas...mCm mNA nak maKan lAu paNas,naK tuNgGu seJuk laMbat gAk...nAk cePat kAn...paPepOwn,mMg bEst...ciAp maKan kAk rOs anTau aKu kat MBKT, kbTlan saMpai baS da naK bErtoLak...aKu poWn naEk jeLa baS n saMpai duNgun kOl sPlh lBh...tRun je bAs aKu da nMpk pAk seDara aKu kAt buS stOp...aku pOwn baLik la uMah...

p/s : tHanks taU mY fuTuRe siSteR in lAw (kAk rOs) cOz da toLong Ja n beLanja Ja...tHaNks juGak kaT my eX-lEctuRer (Mr. p) cOz suDi peLawa nAk aNtaUkan iZzah g MBKT...daN lasT sKali kat My uNcLe (paK mAT) da aMik akU kaT buS sTop...(~.^)

Kisah miSs T n Mr. S

dA laMe aKu x CitEw paSal diOwaNg niE...buKan peW da LaMe aKu tak dGar ciTew diOwang niE...maSing2 siBuk cOz eXam da Dekat kan...dGar kaTe dioWang baek2 jew...huRm,paPePown aKu nAk wiSh gOoD LuCk tok MisS T n Mr. S...jaWab eXam lekLok k... “GAMBATTE KUDASA”

Sunday, October 25, 2009

Aku sUka sGt laGu ni....eVery dAy i loVe ~ BoYzOne

peNyeRi hiDupKu...(~.^)

kOwang nak taHu x...???aKu da jaDi maMa,mAmA kePada haMstEr ku yaNg berNama MosHi-mOsHi...cuTe x naMa niE...???hEhEhE...actualLy aKu xperNah pOwn bela paPe biNataNg seBeLom niE...hobiku iNi berMula smenjak raYew yaNg Lalu...ruPe2nYew seWoNok uGop bela haMster niE...kaLau aKu boSan,diaLah yaNg aKan meNjadi teMpat uNtuk akU berCerita...waLaupOwn BaBy aKu ni xPandai berkata2, peRiLaku dYe suDah meMbuAtkan aKu terSenYUm dan BahaGia...yaNg peLiknYew,saMpai sekaRang aKu tak beRani peGang MosHi2...seNtuh skit2 boLeyhla...nAk taU naPe...???seBab aKu geLi,eEeiIiYyY...hEhEhE...naSib baEk bEeLa adEw (ruMet aKa cLazMatE aKu),dYe beraNi sKit...hEhEhE...waLau papEpOw aKu caYang sGt moShi2...dan aKu naK dYe pOwn suKa aKu menJadi tUannYa...

Wednesday, October 14, 2009

I LoVe AlL mY fWeN...

hYe...semLm kan aKu da berGaDoh nGan jiNa...kiRa niE aDalaH kaLi peRtaMa kaMi gaDoh saMpai xberTegor saPa kaT laM keLas...puNca pergaDuhan 2 aDalah disEbabKan saLah aKu senDiri...mCm mNa boLeh aKu xcaKap kat dYe nak g baYau yuRan IPT yaNg berBaki 50 laGi...paGi semLm aKu g nGan beEla jEw...xcKp pOwn kaT diOwaNg...saMpai laM keLas ciK KamiR poWn da XleY naK foKus,menaNgis juGak sKit2...biAsaNya ciK kaMir aKan seLaLu saKat aKu Lam keLAs...haRi niE dYe laNgsUng xsaKat aKu...mYbe dYe naMpak aKu moOdy jEw...peRgadOhan x aBes kaT c2 jEw..hEhEhE...keLas puAn G laK kiToWang gaDoh pKai faCebOok...mCm buDak2 pOwn aDe...hBis jEw keLAs puAn G aKu kOl dYe...aKu miNx maAf atAs sEmUa yg da bErlaKu...aKu peLok dYe...saMpai menaNgis2...seDih siOt...tapi aKu ePy saNgat cOz aKu sTill daPat kaWan nGAn dyE...paDa sUme kEngKawan aKu,aKu minX maAf kaLau da Terbuat siLap sePanJang peRkenaAlan tiTew...akU saYAng kaT koWAng sUme...I LoVe aLl oF yOu...(~.^)

NiGhT fEaSt



MlmnYew pUla paS iSyaK,kaMi saTu keLas bUat jaMuan Skit kaT taMan sYahbaNdaR...tiMe ni kiTowAng g 3 keReta...seWoNok giLew tiMe niE...tiMe kaSih la coz baGi keRjaSaMa...koWang mMg sPortiNg rRr...beRbaLaoi aPe yang aKu n Da gAng da PrePare...ape yaNg bEst sKali aDalah tiMe mKn kEk...seDAp siOt...kiTowang deCide beli kEk INDULGENCE kat SECRET RECEIPI...dAn yAng meNAriknyA seTiAp poToNgan kEk 2 kiTowAng leTakkan nAma kItowAng...taPi yaNg seDihnYa,ju aKa ZulKArNain xDop...aDe maSaLah yaNg xdpt dieLakKan....wAaA,hOpefuLly pas niE lau aDe laGi menDe2 cam ni,ko jOin ek...1 haRi niE kije kiTowang jaLan jEw waLau AsmEnt meLambak...xkaMi peDuli sUme 2...hAhAhA...gaMbau pOwn da bNyk gilEw aMik...saMpai da xThu nak Pos g mAnA laGi...keSeroNokkan xbeRhenti kAt cNi jEw. tAu..hEhEhE....



paS2 lak,kitOwang g PantAi ba2 buRuK aKa UgLy sTone oWang Ganu oYak...hAhAhA...seRonOk tAu lePak kaT c2...rAsa xmo baLik pOwn aDe gak...lAu dtNg nGan pakwe mMg kompOm2 Besh...hEhEhE...mLm 2 puLak buLan puRnaMa...caNtik sGt...xsaNgka daPat lePak 1 kelas mCm ni...naNti biLa da haBis bLajau meSti aKu wiNdu sAat2 maNis cam nie...cEdiH lAk aSe...hUkhUkhhUk..=(,dA la,xMo ceDih2...kUl1 lBh kiTowaNg beRtoLak baLik ke kaMpus...gUarD x taHan pown kitOwang maSok laMbat maYbe seBab dye tnGok stiKer staf Udm kat keReta aku paKai 2 kOwt..hEhEhE...time kaSih skali laGi kAt sUme...tAun dePAn kiTa waK laGi eK...(~.^)

Tuesday, October 13, 2009

RayEw da nak aBes da pOwn...

RayEw da nak aBes da pOwn...aku mmg xsEmpat nak citew seBelom niE...raYew taUn ni kiTowang beRaya Sakan jUgak La...kOwang tHu x,pUnyala semangat aKu n budak2 it n MultiMeDia yg Len niE nak g Beraya saMpai saNgGup bNgun aWaL pAgi...kuL 7 lBh da beRtoLak pi keMamaN...kiTowaNg koNvOi 3 buah keTe...kiTowang pi beRaya uMah Mira kat Mat LaGam n uMah maK seDara G-na...kaMpong pE nTah...aku seNdiRi da LuPa...hAhAhA...sampai jEw keMaMan kiTowang tErusla pi uMah Mira...aLih2 terseSat...saMpai Jalan naK g JaBor kiTowaNg laLu...hAhAhA...tapi aKhirnye juMpa gAk...



maK dYe maSak bEst sgt...mCm2 aDe...naSi miNyak,sate,pUdiNg,saTa,naSi hiMpiT dAn tak luPe juGew kuIh LaYew...2 aDaLah hiDangan yaNg waJib aDa tIme layEw kan...lePas g Umah miRa,kiTowaNg g Lak umah Mak sedara g-na...xjauh mAne daRi umOh miRa 2...kiTowang saMpai sebeLom maYang juMaat...sementara tNggu buDak laKi baLik maYang JumAat,kitOwang tItow duLu...hEhEhE...kaT umAh mAk seDara g-na kiTowang Mkn mAggi GoWeng nGan kEpOk kePing...kEpok kEpiNg yE beSt...pAs2 kiTowang pOwn baLikla...aKhiRnya SamPai kAT Kampus deKat nAk nAk mAghRib...

NiLah waJah2 Yang berTandaNg ke RuMah mira...

Related Posts with Thumbnails