Get your own Digital Clock

Saturday, August 14, 2010

bLog saYa da jaDi hoDoh...=(

naPe bLog saYa jaDi maCam ni niE...???
baCkgroUnd dYe da hilang...
biLa saya cuba maSukkan bg laiN pown xleY....
seSape taHu xnak buaT caMneR...???
toLong la saYa...huKhuKhuK...=(

Thursday, June 10, 2010

.::saHaBat::.

''teDdyLova....knape ni.....bla..bla..''

''teDdyLova....mcm mane ni......bla..bla...'''

''teDdyLova.....bla..bla....''

hehe..saye suke bile mereka mengadu itu ini n mcm2 lagi sbb saye rase saye dihargai n diperlukan sbg seorgsahabat..mungkin saye x dpt nk tlg selesaikan mslh mereka tp at least sy cuba utk mendengar, memahami, menenangkan n menyokong mereka.. :)

saye syg sahabat2 saye sebab...
mereka sentiase wat saye ketawa..

mereka sentiase di sisi saye bile saye susah..
mereka tegur saye bile saye wat salah..

mereka sentiase mendengar bile saye bercerita..
mereka ingatkn saye kalo saye lupa..

mereka tenangkan hati saye kalo saye gelisah, sedih..
mereka tolong saye bile saye perlukan pertolongan..

mereka peneman saye bile saye nak keluar..
mereka minat ape yang saye minat..
mereka tersenyum n buat hati saye gembira...
dan
banyaaakkkk lagi sebenar nye...... :D

alhamdulillah, saye dpt sahabat2 mcm mereka.. sahabat2 saye di sekolah rendah, menengah, universiti n mane2 je
la saye syg korang~ ... :)

"Friendship is like a precious flower
Ready to bloom every hour.
It may stop growing
or keep on flowing
But you'll still have it forever."



...Register now for these categories...
...and stand a chance to win adidas shopping voucher...
...an exclusive adidas FIFA 2010 Merchandise...
...and EA FIFA Game if you are the fastest player in your age category...



.::iMaN yaNg niPis::.


...KiCkoFf toMoRroW...fiRst maTcheS...
...souTh aFriCa vS meXiCo...

deMam boLa dah beRmuLa...
...kaLau xsilap...
...maTcheS toK esOk sTart puKul 7 maLam kaN...
...teDdyLova raSa meSti raMai kaUm aDaM yaNg akan meLekaT di dePan tV...
...huRm,meSti da xhiraukaN beNda laiN...
...teNgok boLa,teNgok juGak k...
...taPi soLat maGhriB jNgan diLupaKan...
maKluMlah,maTcheS 2 sTart aWaL...
naNti meSti aDe yaNg saNgguP tiNggaLkan soLat semaTa2...
...naK tenGok maTcheS paSukan piLihan dYe meNang or x...
...2 seMua bergaNtung kePada seJauh maNe iMan seSeorang tuE...
...haRap seMpena woRlD cuP niE,jnGnLah kiTa meNinGGalkan...
...amaLan yaNg waJib ditUnaiKan...
LaLaLa...(◕‿◕✿)

Wednesday, June 9, 2010

yoUthSaYs.cOm...SuPpoRt tHis caMpaign...


...SupPoRt tHis caMpaiGn aNd eArn MYR 0.20 4 eVery cLick...
...huRRy uP...
...doN't waSte uR uR tiMe...
...LaLaLa...(◕‿◕✿)...







Sunday, May 23, 2010

penantiAn beRakHir...

saLam...
da LaMa raSanye x upDate bLog...
raSe caM wiNdu naK berBlog pLak...hE...
seMalam izZah raSa ePy saNgat...
naK taHu Napa...???
sebab da laMe saNgat iDamkaN naK pakaI bRoaDbaNd...
LaLaLa...
fiNalLy daPat juGak paKai bRoaDbaNd...

3gdongle01.jpg

seMalaM g suRveY keDai...
tHen teNgok dYe caKap aDe pRomoSi toK sTudeNt...
sO taNye la saLesguRl 2...
dYe caKap daFtar 100 hiNggit...
sO izZaH caKap oTew La...
dYe caKap naK saLinaN ic n maTriC caRd...
aToYai...
luPa laK naK baWak maTric caRd...
hUkhUkhUk...
terpaKsa pLak baLik uMah...
n tHen perGi laGi sKali...
taPi xPe La...
biLa da naK saNgat kan,xkiSah la...
HaHaHa...

Tuesday, March 30, 2010

...::tRip to sHah aLam::...

5/03/'10 ri tU
iZzaH n da gaNg beSerta juNior peGi sHah aLam...
kaMi ke sana unTuk melaWat sYarikaT leS coPaquE...
ni gaMbau maSa kiTowang sTop maman jaP...
meE sUp dYe beSh...♥ (*_*) ♥


seRonOk saNgat daPat maSowk laM syaRikaT les coPaquE niE...
waLau poWn keJaop jeWrk...
maCam2 beNda iLmu baWu yaNg iZzah daPat...


kaT siNi izZah naK cite sKiT paSaL les copaquE...
Les coPaqUe pRoduKsi sDn. bHd dituBuhkan paDa buLan diSembEr 2oo5 meNjadi uJunG toMbak iNdusTri hiBuran aNimaSi maLaYsia dan meNyediaKan keSempaTan baGi luLusan temPatan utK meNampiLkan bakAt meREka...

paS jew suMe da siAp soLat...
kiTowaNg teWus ke destiNasi seTEwusnYa...
OU aka One uTamA...♥ (*_*) ♥
aCtuaLLy kiTowang xnak sgt peGi teMpat ceNggiNi...
seTAkat window sHoppIng uAt pe...
da la time 2 xDe saLe...
terpakSa iKowt je La coZ juNioR suMe naK g sini...hUkhUkhUk...
taPi oTew jEwrk seBenaRnyE...hE...♥ (*_*) ♥

Friday, February 5, 2010

SaYa saYang muMmy saYa...(*_*)


nTah naPe raSa xLey nak titOw maLam nie...
teTiBa teriNgat deKat muMmy...
kaLau Lah sKunk beLom puKul 12,iZzah da koL muMmy...
ni Da puKuL 6.00 paGi...
meSTi muMmy da tiTow...

nTah keNaPa raSa naK berkoNgsi saTu ceRita yaNg aGak peRibaDi...
muNgkin raMai yaNg taK taHu...
seBenarNya iZZah diBesaRkan oLeh neNek...
dRi uMur 40 haRi saMpaiLah sKrNg...
maSa izZah keCik,muMmy peRnah naK amik izZah daRi neNek...
taPi iZzah xmo...seBab xMo berpiSah ngan neNek...

seJak daRi sKolaH saMpai sKrg...
oRng sLalu taNye izZah....
aNtaRa neNek ngan muMmy,saPe izZah laGi saYang...???
iZzah dGn paNtas jaWab...meStiLa neNek...
seBab dYe yaNg jaGa iZzah daRi keCik...
aDe kaWan yaNg faHam...
dan aDe juGak yaNg taK suKa dGn jWapaN iZzah niE...
iZzah taHu kaDang2 muMmy teRasa haTi Gak ngan jaWapaN izZah...
taPi muNgkin maSa tuE iZzah kecik laGi...
xPnadai saNgat nak jaGa haTi oWang...
sKunk kaLau oWang taNye...
iZzah aKan caKap...
sama jE...xDe beZa poWn...hE...(*_*)

kaLau La maSa boLey dipuTar baLik...
iZzah naK sGt daRi laHir tiNggaL nGan muMmy...
buKan taK bersYukur aTau mnYesaL dGn aPe yaNg berLaku sKrng...
cuMa biLa da jaDi mCm niE,raSa saYanG paDa muMmy jaDi laIn...

iZZah mMg xRapat nGan mUmmy seJak keCik...
kiToWang jaDi raPat biLa iZzah daPat taWaran BlaJa dKt UDM...
mY faMiLy duDuk kuAla tRg...daN izZah pLak duK kaT duNgun...

iNgat laGi maSa seM 1...
maSa 2 kak na(siS no 2) baWu aBes bLaja n baWu balik mSia...
kaK na,iZzah n muMmy kuAr g beli baJu raYe...
keBetuLan keReta leTak di seBeRang jaLan...
sO teRpaksa la meLintas jaLan raYa...
maSa naK meLintaS 2,kaK na peGang taNgan iZZah...
iZzah dUk kaT tenGah...n muMmy duk seBelah iZzah...
maSa naK melIntas 2 Kan,kaK Na cKp kat izZah...
"jaH pegang La taNgan muMmy 2"
iKowTkaN haTi naK saNgat peGang taNgan muMmy...
taPi oLeh keRana x biaSa...jaDi maCam seGan...
paS2 plak,mummy caKap...
"dOp paYoh la...buKan mummy dOp paNda noP nItas poWn"
hUhUhU...naMpak mCm muMmy seGan juGak...
biLa kereta xDe,kiTowAng teRus meLintaS...
keBetuLan mummy laMbat sKit meLintas,keTe pLak da deKat...
nTah mCm mna scra sPontan izZah terPegAng tanGan muMmy...
naK tHu mCm mNe raSa tiME 2....???
tuhan jE yaNg taHu beTapa ePynYe izZah...
waLaupOwn keJap...
bukan seBeLom ni xpenaH peGang taNgan muMmy...
taPi taK peRnah La pGang deNgan raSa saYang...
yeLah seBab mummy laMbat sGt jLn,taKowt gaK keTe 2 laNggar ke...
juSt pgang tiMe beRsaLam jEw...=(

biLa deKat ruMah pulak izZah teNgok KaK na beRmaNja ngan mummy...
peLok mummy,ciUm muMmy...tiDur aTs riba muMmy...
jeLes sGt...seRioUslly jealoUs...
kaLau la muMmy daPat baCa iSi haTi iZZah tiME 2 kaN baGus...
jaUh di sUDut haTi niE,meroNta-roNta utk beRmanja ngan mUmmy...
taPi 2 La,peRasaaN segan dan maLu meMbuaTkan 2 seMua taK berLaku...
haNya seKadaR meLihaT dAn meNahan seBak di DaDa...

taPiIiIi....(*_*)
da haMpir 3 taHun iZzah bLajar kaT ciNi...
izZah ngan muMmy,Pi,kak B,aBang aMir,kak Na n jiE da leAn...
da raSa maCam aDe faMiLy...
iZzah sKunk da Ley maNja nGan mumMy,pI n my siBlings...
pelok mummy,ciUm mummy,pegang taNgan mUmmy erat2...
kiToWang aDeq bEradEq poWn lePak saMa2 kaT beRandA oR dePan tV...
cIte paSaL maSing2...mCm2 laGi la...hE..(*_*)
da xmacam dULu...xmaLu2 laGi da...
coZ da selalu juMpa kaN...
paPe yaNg beRlaKu daLam idUp izzah poWn...
iZzah aKAn sHare ngan muMmy...
seWonok saNgat...
ePy ePy ePy ePy daN epY...
rase mCm iZzah oraNg yaNg paLing hepy daLam duNia niE...

p/s : saYaNgiLah keLuarga Titew...
seLagi mereka maSiH aDa...

mUmMy...
pi...
Kak B...
abang aMir...
kak Na...

.: I LoVE aLL of yoU...:.

caYunk saNgaT2 taU...hE...(*_*)

Monday, February 1, 2010

His secret LOVE signals...

When he’s watching TV

This could be a real giveaway because his concentration is on TV, not on what his body is doing. If,without thinking, he interlinks his fingers with yours, he’s subconsciously saying that he want to be emotionally interconnected wih you. Better still if he takes your hand and pulls it close to him – it’s a protective games.

When he’s with friends

Meeting each other’s friends is a great test of his feelings. Putting his arm around your waist mean’s he’s telling the lads, “She’s all mine”, but if he places it around your shoulder it shows a deep desire to take care of you. And a clear indicator that he wants you in his life is if he sits close enough for you hips to be touching.

When you go back to his

Although it may be slightly off-putting that his bedroom is a mess, it actually shows two things : firstly, that he’s a genuine guy who’s not playing games and, secondly, that he’s comfortable being around you.

When you’re out to diner

Check out his eating habits say about his feelings. If he starts moving plates and glasses around, it’s a sign he’s breaking down the barries between you. Also, when a man fancies you, blood rushes to certain parts of his body (I know what you are thinking but no, no just that one), including his lips.

Monday, January 25, 2010

terKantOi Lam keLas...(*_*)

iZzah naK citew saTu cite yaNg sgt keLakau maSa keLas KJ pagi taDi...(*_*)
iZzah beToL2 taK peWaSan yaNg KJ teNgok iZzah boRak ngan yuYu kat beLaKang...
teTiBe dYe paNggiL izZah Then dYe cakap....

"aDe aPe2 cerita...???boLeh kiTa koNgSi berSama"

waAa,malu toL...naK ciTe paSal pe ek...???
izZah pOwn taNye La KJ,naK cIte paSal aRi niEy kE...
dye cakap cIte paSal peRasaAn Wak daRi maSowk UDM saMpai sekaraNg...
huRm,tak taU naK cite pE la...tIme caM niE la dYe sOh beRceRiTa...hUhUhU...
iZzah pOwn ciTe la seDikit seBnYk paSal 1St tiMe maSowk UDm duLu...
aGak menYayaT aTi la skit...haRharhaR...(*_*)

"peRaSaan saya maSe 1sT maSowk UDM meMANG NErVOuS BerCampuR ngan sedih
coZ maSe 2 saYa 3rd intaKe...
saYa xde miNggu oRieNtasi laNgsuNg...
lePas daFtar jeW teRus maSowk keLas...paDa ari yaNg saMa...
tErkaPai-kaPai sorang2 caRi keLas...
ingat laGi tiMe 2 mY 1St keLas kaT AC beRApa nTah...
sSh gaK naK caRi keLas nIE...aSyik taNye oWang Jew...
sKunk da Otew da...hE...baWu taU yaNg C tu seBenaRnya tingkaT yaNg ke-3...(*_*)
yaNg laGi seDiHnyE...buDak2 niE suMe da bLajau c aWaLan...
taKowt saNgat..."

paS 2 KJ taNye laGi
"aBes aPe yaNg bUat tOk seLeSaiKan maSaLah aWak 2...???"

iZzah pOwn cKp La...
"saYa seNtiaSa juMpa lecTuRer la...
taNye aPe Yang saYa taK faHam...[cHewaH]...hE...(*_*)
n saYa caRi kaWan2 yaNg paNdai sKit mIntaK baGi tunjuk aJar..."

fUh,naSib baEk Dye da XtnYe da...
paS niE tAubaT xNak ckp Lam keLas...
nTah naPe cam maLang jE sKit naSib IzZah ri nIE...
KJ xaBes2 perLi iZzah...
aDe saTu time 2,iZzah terPandaNg la kaT luAr...
dye pOWn sOunD...

"saya boLeyH tahu yang peLajaR tu boRing aTau x dGn keLAs saYa...
dYe aKan BerCaKap2 dgn kaWan seBeLah mEnyebelah,teNgok Org kaT luAr...
bLa...bLa...bLa...=("

aDoiYh,teNgok kat LuaR pOwn xLey kEw...
maTe dYe aSyik teNgok kaT iZzah jEw tiMe meNgaJau...
kaWan2 pOwn sUme caKap cam tUe...
taK taHu La naPe...
sUme peRgeraKan diPerhaTikan...
atoYai...
xBesH rRr caM niE...

huRm,pape PowN KJ meNgaJar mMg beSt...
biLa peLaJar dYe caM oWing,dye teWus bUat jOke...
n Dye seLaLu baGi moTiVasI...
oK la seMinggu sekaLi de oWang baGi moTiVaSi kaT tiTeW sume kaN...
aT lEast,titew aKAn seNtiAsA beRinGat...(*_*)

Monday, January 11, 2010

gEt weLl soOn mY beSt fWen...(*_*)

aLhaMduLiLlah effa da lEy kuAr wad jumaaT lePas
sKunk dYe De kaT umAh Dye dA...
laU xsiLap dYe daPat cuTi 46 haRi...
sO dYe maSok kaMpus bLajau 7/2...

waAa,xsaBau naK jumPa dYe baLik...eFfa,i miSs u so muCh...(~.^)wiNk...


huRm,pas Jew tengok eFfa kaT HSNZ...
kitoWang lePak jaP kaT paNtai baTu buRuk...
saMbil miNum aIr keLapa,maKAn keRoPok,nuGgeT n bLa bLa...
da laMe xlePak kaT ciNi,seWonOk puLak rasenYe...(*_*)
huRm,xmaKan nmiNum jeW kaN....
kiTowaNg poWn sNAp la GamBau baNyak2....
yaNg kLakaunYE xde soWang poWn yaNg naK jaDi tuKAng aMik gaMbau...
seMua siBuk naK poSing...hE...
aSyik poSing jEwk,saMpai da xKisah owang seKeliLing tGk or x kiTowaNg niE...






Wednesday, January 6, 2010

aLhamDuLiLlah,tHanks 2 gOD...eVeRYthiNg oK...(^_^)

hUrm,aLhaMduLiLLah....
seMuanYa berJalan nGan laNcAr...effa da seLAmat meLakuKan pemBedaHAn...
peTAng semAlaM iZzah n da gaNg perGi meLAwaT dYE deKat HSNZ...
keSian teNgok dYe..
.dye daLam keAdaAn terLalu leMah...
taK saNgka owaNg yaNg seTabaH eFfa tuE poWn kaKu di AtaS kaTil...
dYe aDe tuNjuK ketuMbuhan yaNg diKEluArkan daRi pewUt dyE...
beSar gilEw...seRiouSlLy beSar...
naNti izZah upLoaD kan gaMba 2 naNti k...
oWh ye,peTang ni iZzah naK g uMah naDia kaT taNAh meRAh...
da laMe xg saNA...zaTiEy n jiNA poWn iKoWt sKaLi...
naK g jaLan2 coZ dUit PTPTN da maSowK...hE...
seWonOknyE...yEepEe...
naNti boLey juMpa aLif...
da laMe xJumPa dyE...(^_^)

Monday, January 4, 2010

MaRi kiTa saMa2 beRdOa aGar kaWan kiTa seLaMat meNjalani peMbeDahan...

dAh LaMa saYa xmenGupDate bLog...
nTah keNapE seKaRang saya seMemangnYa maLas tok meNguPdAte blog niE...
muNgkin keRana teRlaLu laMa meNiNggaLkan duNia bLog seHingGa moOd tOk berBlog da xDe...
huRm,tuJuan uTama saYa kaLi NiE buKanLah tOk berceRita menGenai saYa, teTapi berCeriTA menGEnai saLah seOrang kaWan saYa yaNg akAn menjaLani pemBedaHan paDa haRi niE iaiTu maRiNi zuRaiFfa aTau leBih meSra diPAngGiL eFfa...
saYA ceriTakan seRba sediKit kiSahnYA k...
paDa aKhir seMestEr lePas dYe meRasa taK seLesa biLa meniAraP di AtaS laNtai...
raSa saKit...
aCap kaLi juGA raSA sePerti iTu daTang...
dan aKhiRnyA dYe buaT kePutuSan tOk buAt peMerikSaAn kat kLiniK UDM...b
Ila di cHeck,doKtoR meNGesaHkan dYe adA ketuMbuHAn daLam perUt...
huRm,keSian kaN...
keTumbuHan 2 seMAkin aRi seMAkin meMbeSar...
dan eFfa peRlu menJAlaNi operaTion deNgan seGera...saYa meMohon aGar seSiaPA yang mengeNaLiNya, doAkanlah aGar dye seLamat menJalaNi peMbeDahan paDa haRi niE...
AmiNnNn...
oWh yE,kePada sesiaPa yaNg raSa saKit2 tuE seGeraLah menDapaTkan raWatan...
jaNgan biaRkan sAKit tuE terLalu laMa...
doKtoR xMakan owaNg taU...hE...(^_^)
Related Posts with Thumbnails