Get your own Digital Clock

Saturday, October 31, 2009

DugAan puLanG ke kaMpung...

huRm,aRi seLasa miNggu lePas aku baLik duNgun cOz cuTi stuDy wEek...ape yaNg maLangnYew daRi koL 4 saMpai koL 6 xDe powN baS yaNg nak g MBKT.. waAaAa...naK haRapkaN van,laGilah...sUme xMo antau g MBKT...aKu poWn terpaksa kOl Kak RoS “my FuTure SisTer in LaW”...dYe poWn cKp nAk daTang amik aku n tHen anTau kat MBKT...naSik baEk...nGah aKu tuNgGu bAs kat buS sTop kat dpn paGor UDM teTibe akU nmPk ex-leCturEr aku, Mr. P...aKu pEAce rRr...teTibe aDe 1 paNggiLan maSok...hP aku kan wOsak,suMe no iLang...jaDi aku xtHu la saPe yaNg kOl...teTibe kDnGarn sOre laKi tnYa aku buAt aPe kat buS sTop...aKu taNya rRr dYe lam naDa maRah saPe dYe ni...dyE tNya aku baLik “AWAK NI BUKAN IZZAH KE” aku mengiYakan jeLa,then dye cKp...“NI CIK **** LA”...oWh,aKu cKpla tnGgu baS nak g MBKT nAk baLik duNgun...Mr. P poWn cKp laGI...“SIAN KAT AWAK,BIAR SAYA PATAH BALIK LA”...wa baEknyew ex-leCturer aku niE...taPi da kAk rOs cKp nak dTng aMik,aKu terPakSa toLak la peLawaAn dyE...ceDih gAk...muAhAhAhA...koL 6 lbh2 kAk rOs saMpai...kEreTanYe melUncuR laJu di aTas jLn raYa menuJu MBKT dnGn haRapan bAs ke duNgun maSoh aDe lg... saMpai je saNa bAs da xDe...aLamaKnyew aKu keNa baLik nek baS eKsPreSs...kAk rOs cKp “JA,KITA BALIK UMAH KAK ROS DULU LA EK”...aKu oTew je...pAs mNdi n soLat kAk rOs aJak aKu g maKan duLu...muLa2 kaMi nak maKan kat kedai UNCLE CHUA taPi raMai sGt owaNg,taKowt xseMpat,so kAk deCiDe maKan kat SECRET RECEIPI jeLah...kAk rOs cKp kaN,“JA CKP JE NAK MAKAN PE K"...aKu poWn pe laGi,aku orDer la...aKu oRder “CHOCOLATE ICED BLENDED”, “CURRY SEAFOOD LAKSA” n 1 sLice “INDULGENCE CAKE”...bEst tOl,taPi yaNg ceDihnYew cuRry seAfood laKsa 2 aku maKan sKit je cOz paNas...mCm mNA nak maKan lAu paNas,naK tuNgGu seJuk laMbat gAk...nAk cePat kAn...paPepOwn,mMg bEst...ciAp maKan kAk rOs anTau aKu kat MBKT, kbTlan saMpai baS da naK bErtoLak...aKu poWn naEk jeLa baS n saMpai duNgun kOl sPlh lBh...tRun je bAs aKu da nMpk pAk seDara aKu kAt buS stOp...aku pOwn baLik la uMah...

p/s : tHanks taU mY fuTuRe siSteR in lAw (kAk rOs) cOz da toLong Ja n beLanja Ja...tHaNks juGak kaT my eX-lEctuRer (Mr. p) cOz suDi peLawa nAk aNtaUkan iZzah g MBKT...daN lasT sKali kat My uNcLe (paK mAT) da aMik akU kaT buS sTop...(~.^)

No comments:

Related Posts with Thumbnails